Ferkó Máté, korábbi játékosunk most a MOL Fehérvár labdarúgója. Vele beszélgettünk az esztergomi kezdetekről és a székesfehérvári jelenről.
Mikor kezdtél el focizni és mennyi időt töltöttél az FC Esztergomnál?
Öt éves koromban kezdtem el futballozni és tíz emlékezetes évet töltöttem el Esztergomban .
Milyen élmények fűződnek a klubhoz?
Sok remek élményben volt részem, de ha egy párat fel kellene idézzek, akkor az egyik amikor harmadik helyezést értünk el Szepibá (Spóner József) keze alatt, a másik pedig az, hogy kétszer is megnyertük a bajnokságot Váczy Dáviddal.
Hogyan igazoltál el a MOL Fehérvár csapatához?
A MOL Fehérvár csapata az elmúlt évek fejlődése és munkája alapján látott játszani és ez egy jó lehetőség volt arra, hogy odaigazoljak. Jelenleg is a csapatának tagja vagyok, középpályán játszom .
Milyen különbségek vannak a két klub között? Hogyan sikerült beilleszkedned egy teljesen új/más közegbe?
Főként infrastruktúrális különbségek vannak a két klub között, és ebben az életkorban már más típusú terhelést kapunk, mint a korábbi években. Valamint a játékosok céltudatosabbak a mostani alakulatomnál. Fehérváron szerencsére egy jó társaságba csöppentem, akik nagyon hamar befogadtak, így a beilleszkedéssel nem voltak problémáim. Jelenleg Székesfehérváron élek kollégiumban, a foci mellett rendészeti középiskolába járok.
Tartod a kapcsolatot az FC Esztergomból valakivel?
Főleg korábbi edzőmmel, Váczy Dáviddal tartom a kapcsolatot.
Hogyan zajlanak most az edzések/felkészülés Fehérváron?
Sajnos a koronavírus járvány miatt személyes edzésekre nincs lehetőség a klubnál. Jelenleg az erőnléti edző által elkészített egyéni heti edzésterv alapján dolgozik mindenki otthon, pluszban még technikai feladatokat kapunk videofelvétel formájában.
Hogy érzed, most milyen erőnléti szinten vagy? Mennyire hiányoznak a személyes edzések? Okozott nehézséget az egyéni, otthoni edzés?
A körülményekhez képest egész jó erőnléti állapotban érzem magam. Szerencsére itthon nagyon sok mindent meg tudok csinálni, amivel szinten tudom tartani magam, de nyilván azért sokkal másabb, mint a csapattal edzeni. Segítségemre van a bátyám is, így nem egyedül dolgozom, de hiányzik már nagyon, hogy a csapattársaimmal együtt dolgozhassak. 
Milyen terveid vannak még a focival kapcsolatban?
Minden reggel azért kelek fel  és dolgozok keményen, hogy profi labdarúgó legyen belőlem.
Sok sikert kívánunk neked Fehérváron és kívánjuk, hogy érd el minden magad elé kitűzött célodat!