Tatabányai Mini torna

  1. augusztus 18. 17:30

Tatabánya Városi Stadion

 

U8-U9-es csapatunk újjáalakult, hiszen ebben az évben a 2013.-ban született gyerekek mellé a 2014 – esek is felkerültek a korosztályba, míg a 2012-esek ezzel egyetemben feljebb gyakorlatoznak tovább.

 

Alig túl az első ismerkedési edzéseken, plusz egy Dorog elleni hétközi gyakorláson, máris Tatabányára volt hivatalos a csapat. Szerdán délután pár szülő kíséretében busszal indultunk a bázisról, majd 50 perces szép út után megérkeztünk a bányászvárosba, ahol még az utaztatott hét kis játékosunk mellé ketten csatlakoztak. Élőfüves pálya, mini lelátó, nagyjából 50 néző. Két 30 perces mérkőzés várt ránk, a harmadik ellenfél, Dorog nem jött el.. 

 

Az első meccsen a gyirmótiak ellen nagyon stabilan álltunk a lábunkon, nagyon lelkesek voltunk, próbáltunk mindenkinek helyet, pozíciót találni a pályán, és még kapust is kerítettünk. Az újonc Czuth Máté vállalta az első megmérettetést. Nem is ment rosszul neki a védés, főleg ahhoz képest, hogy életében még nem állt a gólvonal előtt, több lövés is elakadt benne. Szóval nem csalatkoztunk Mátéban, de a többiekben sem. Csekő Marci volt a legmélyebben, ügyesen keresztezett, Vonka Csepel rengeteget dolgozott, gólokat is szerzett, elöl meg Luca lányunk próbálta zavarni a hátsó alakulatukat, vagy éppen Csabi, akit idén először láttunk. De természetesen kellettek a többiek is, mindenki játszott, függetlenül attól hány gyakorláson vett eddig részt. Középtávolról aztán egyszer kétszer betalált a Gyirmót, meg hát alapvetően azért a labda többet volt náluk, a lelkesedésünk, akaratunk okán a teljesítményüket nagyon tisztes helytállásként lehet minősíteni. Igy a gólkülönbség most a félórás mérkőzésen reális volt. 

 

FC Esztergom – Gyirmót (1-3) 2-5

Gól : Vonka (2)

 

Második merkőzést a házigazdák csapatával vívtuk, itt a megbeszéltek szerint kapust váltottunk, Pap Luca lett a hálóőr. Kézzel biztos volt, hiszen a kézilabda képzés látszódik rajta és a labdától sem fél, igy hát sikere volt a kapuban. A hazaiaknak több soruk is volt, erősebbtől a szerényebb négyesig, nyilván a mezőnyjáték ezen is múlt, hogy éppen milyen erősségű ellenféllel volt dolgunk. Czuth Máté most kint ügyeskedett, de villant Zétény is Csabi is, de még Csekő Marci is szép szólóval egybekötött gólt jegyzett. Sok pozitívum volt és a gyerekek nagyon örültek a győzelemnek. Kezdetnek nem is volt rossz mutatvány, ezt őszintén mondom. A buszos dimbes-dombos visszaút jó hangulatban telt, a végén bőven ránk is esteledett, gratulálok a kislánynak és a srácoknak! Hajrá Esztergom! 

 

FC Esztergom  – Tatabánya SC 6-2

Gól: Czuth M., Vonka Cs. ,Csekő M, Csépke Cs.,Schönwalder Z. 

 

Résztvevők: 9 fő 

Czuth Máté, Csekő Marcell, Vonka Csepel, Csépke Csaba, Varga Marcell, Béres András, Schönwalder Zétény, Leherbaum Zoltán, Pap Luca

 

Edző :Grőb Ákos, Nagy Gyula