BOZSIK FESZTIVÁL U7-U9

2021.09.19. Vasárnap

Tokod, Monostori Tivadar Utánpótlás Központ

Tokod adott otthont a hétvégi kihelyezett Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett és patronált tornához. A környező és a velünk egy csoportba tartozó városok, települések, községek csapatai vonultak fel kisebb – nagyobb létszámban. Az idő korrekt volt velünk, kora őszi, enyhén szeles, kicsit napos 22 fokos, úgynevezett “ideális futballidő” honolt az alig háromezer fős egykori bányász településen.

A rendezvényt a körzetkozpont, tehát a Dorog FC koordináta 40*20-as és kisebb, úgynevezett funinho négykapus pályákon. Gyerekeink a szülő nélküli (!) öltözködésen túllépve a pályára masiroztak, szépen rendezetten, piros egyenharciszerelésben A kisebb U7-es játékosaink Gyula bácsi vezetésével a fűre, míg mi a viszonylag nagyobbacska gyerekekkel a hibátlan műfüves pályán sorakoztunk fel a megnyitó szavakra. Sok biztatást és önálló cselekedetre való instrukciókat kaptak a fiatalok.

A kisebbeknél egy bő órát, a nagyobbacskáknál egy kb. másfél órát tartott az önfeledt játék, maguk a meccsek nem voltak edzők által túlinstruálva, hiszen a szakvezetők nem mehettek körbe-körbe a csapattal, így a felállástól kezdve – legalábbis a mieinknek – önállóan kellet intézkedni. Szóval más volt ez mint egy edzőmeccs vagy egy torna, de ennek az a varázsa,hogy az utcák,terek játékát hozza vissza, némi, de nem zavaró felügyelettel. U9-es csapatunk három felé játszott, volt ahol még nagyobb létszámban is ,mert úgy jött ki a páratlan számú esztergomi focista. Azért a beszámolókból úgy tűnt, hogy a kapott es rúgott gólok tekintetében nem volt veszteséges a nap, tehát ha ez egy vállalati beruházás lenne, mondhatnánk, hogy jelentős bevételre tett szert a cég ebben a projektben..

Lényeg a lényeg, volt egy jó focizás, sajnos Zétényünk és Csepink az élmények mellett egy kis sérülést is összeszedett, reméljük hamar felépülnek!

Gratulálok a kislánynak (1) és a fiúknak (15)!

Hajrá Esztergom!

Nyilatkozott: Grőb Ákos, U7-U9 vezetőedző