2021.04.03 Vasárnap

Tokod, Monostostori Tivadar Sportközpont

 

Bozsik torna 2.0 (az őszi négyből a második)

Játszunk el a gondolattal. Ha az utcán megállítunk valakit, akinek a kisfia/kislánya szerepel a Bozsik programban, vajon tudna-e válaszolni nekünk arra a kérdésre, hogy alapvetően kit takar a Bozsik név?  Vajon a gyerekeink tudják-e hová kössék ezt a programnévadó tulajdonnevet. A kérdés költői, a választ gyorsan írjuk le, még mielőtt tippelgetésbe kezdenénk, hisz nem tippjáték ez, hanem Bozsik cikk alapvetően. Szóval Bozsik József a 101-szeres magyar válogatott labdarúgó, olimpiai bajnok, az Aranycsapat tagja, a Honvéd egykori legendája. Az ikonikus történelmi neveinket fenn kell tartani a felnövekvő generációknak, persze egyre nehezebb amikor szuperhős Ronaldók futkároznak és Neymarokat látni minden felületen.

Az idő remek, talán úgy lehetne meghatározni, hogy amikor a nyár átadja a kulcsot az ősznek, találkoznak és utóbbi viszi tovább. Reggel még hűvös, délelőtt napos, még ad nekünk október elején némi emlékeztetőt, hogy milyen meleg sugarakkal bír, aztán szépen csendben, ahogy megyünk bele a hónapba, eltűnöget.

A gyerekek jókedvűek az öltözőben, miért is ne lennének azok, meggypirosban mindenki, ovisok, iskolások, lányok és fiúk. Már aki itt van, hiszen valami nyavalya két kis játékosunkat is otthon marasztalta. A vasárnapi célkitűzés az volt, hogy ugyanilyen csillogó szemekkel adjuk vissza őket a szülőknek a kis meccsek után, ahogy kaptuk. Ha ez megvalósult, akkor jó volt a délelőtt, sikerült a program. Ez nálunk az edzések alapvetése is, hogy mindenki felszabadult legyen és érezze jól magát. A szakmai jelleg utána következhet csak, ahhoz elengedhetetlen egy kulturált jóhangulatú és kulturált közösség.

Kétfajta focipálya, két térfél, ahol a szintkülönbség elválasztása volt a cél. A mieink játékán – már amelyik csapatunkat láttam az “A” félpályán – kifejezetten tudatos jegyeket véltem felfedezni. Itt ugye a fizikai paraméterek sokat dominálnak, ezeket mindig számításba kell venni. A játék végén a két 5 fős csapatunk plusz az “önként jelentkező” (némi biztatásom után önként – tehát majdhogynem erőszakkal) vegyes csapatba sorolt 2 fő kifocizta magát, 4*15 perc kevés szünettel az egész sok idő.

U7-es csapatunknál Gyula bácsi rántott kardot és vezetésével szálltak harcba ovisaink, itt 4 fő vett részt tőlünk a minitornán.

A végén egy kis harapnivaló és dicséret kiosztása volt soron, a játékon felül például a kulturált fegyelmezett viselkedés okán, ebben is szeretnénk, ha példát tudnánk mutatni. A szokásos, de mindig kedves és kedvenc felvételek nem is maradhattak el, ragyogó képek keletkeztek a lányokról és a fiúkról, no meg ott voltak az edző bácsik is.. (Nyilatkozat: Grőb Ákos, vezetőedző)

U7 : Mireisz Roland, Malinka Gergő, Kántor Benett, Bencze Misi

U9: Pap Luca, Nagy Dorka, Csekő Marcell, Vonka Csepel, Schönwalder Zétény, Thier Gellért, Csépke Csaba, Szenczi Zsolt, Lehrbaum Zolika, Molnár Attila, Béres András