Grőb Ákos, vezetőedző nyilatkozata: “Augusztusban, a nyár ugymond második félidejében szépen lassan kezdődött a kislányok foglalkoztatása is. Ki kellett találni hányan lesznek vajon, hol és hogy foglalkoztassuk őket, külön a srácoktól, egybe a fiúkkal , végül egyenlőre egybe-külön vannak.

Azt ugye tudjuk, hogy a nagyobb lányok Dobák István edzőkollegával alkotják az U15-ös együttest. A kisebbek szépen lassan majd felkerülnek oda, persze ki hogy fejlődik, és nem utolsó sorban attól is függ, ki mikor született.

Először az U7 – es csapatnál jelent meg egy-két kislány, aztán Pista bácsi iskolákban elvégzett kutató – felfedező és nem utolsó sorban edzésmunkájának köszönhetően áramlottak még a pályára a labdát lábbal rúgni kívánó gyerekek. Jegyezzük meg, kézzel nehéz is lenne rúgni a labdát.

Említendő, vannak akik mellette kezilabdáznak, így a gömbérzék különösen adott lesz számukra. Sőt Luca a nyári tatabányai tornán már a fiúk között is bemutatkozott U9 korosztályban. Aztán ősszel Luca mellett Dorka és Fanni is játszott Bozsik tornán és barátságos meccsen is. Van nekünk Míra, Noémi, Bori, Bogi, Anna, Lora, Martina, Brigitta és Jázmin nevű rózsaszín egyenpólód esztergomi kis focis leánypalántánk. Születési évszámok 2010 és 2015 között oszlanak el , de ebből nincs gond, látni kell, a nagyobbacskák nagyon vigyáznak a kis minikre, mintha kishuguk lenne. Az edzéseket mosolyokban mérjük. Ha sok volt, jó az edzés, másik verzió nincs. Ez, az ennél semmivel sem bonyolultabb számítás a mérvadó, ez a legfontosabb. Szuperek, aranyosak, tanulékonyak. Ők, nevezzük U12-nek és a mostani U15-ös csapat tagjai adják Esztergom városában egyre jobban kialakuló női foci alapját.