2022.01.08.

 

 

Úgy repkedtek a mínusz fokok szombaton reggel hat órakor Esztergomban, mintha dézsából öntötték volna, de 6:15-kor már a buszon melegedett mindenki. Irány Nagysáp, az állomáson tovább erősödött a csapat Gyula bácsival, Zéténnyel, majd egy órányi utazás után Törökbálint volt a végállomás. Az ottani bevásárlóközpont oldalában elhelyezkedő terem komplexum volt a mi színpadunk. 12 csapatos viadal, négyes csoportokra osztva az együttesek. Azt tudniillik, hogy a mi keretünkben hárman is még U8 korosztályba tartoznak és hát “mérlegelesen” is mi nyomjuk általában a kevesebb kilót.

 

CsHC elleni első meccsünk (később ez az együttes játszott döntőt) nagyon fegyelmezettre sikerült, egy jó időben elkövetett labdaszerzést követően Csekő Marci gurított a hálóba. Aztán az ellenfél egy egyéni akció után, majd egy jól sikerült kontra végén az utolsó percben megfordította az állást (1-2). A második összecsapás megint csak (Gyömrő) nagyon kiegyenlített volt, nekünk volt kapufánk előbb, nekik gól később, de meccsbe voltunk az utolsó pillanatig (0-1). A harmadik találkozón megugrott az ellenfél (Budakeszi), de az eddig kapuskodó Zétény kihasználta hátsó labdavesztéseiket és remek találatokat jegyzett, ki tudja, ha egy pár perccel tovább tart az ütközet… Nemlátványos, de annál küzdelmesebb 18 perc volt, itt sem kellett sok a pontszerzéshez (2:3). 54 perc tiszta játékidőn voltunk túl, az ellenfelek három góllal többet rúgtak, mint mi. De továbbra sincs csapkodás, eszetlenkedés és ez jó érzés. Egy-két könnycsepp volt, annyi kell is, hiszti nem, mert mi nem olyanok vagyunk. Tehát büszkén tudtunk lejönni a pályáról, mert mindent megtettünk, kulturált, szervezett csapat benyomását keltettük. Gyula bácsi és Ákos bácsi büszke volt a gyerekekre, igaz ehhez nem is kell pályára lépnünk, de ha már a műfüvön vitézkedünk, akkor különösképpen.

 

Jó program volt, gratulálok a gyereknek!

 

Résztvevők: Schönwalder Zétény, Csekő Marcell, Csépke Csaba, Czuth Máté, Varga Marcell, Geiszler Áron, Thier Gellért, Molnár Attila