NŐI U-13 B csoport 3. forduló

 

2022.10.26 – 17:00

 

Tatabánya, Grosics Gyula Stadion Tatabánya

 

FC ESZTERGOM – FORTUNA SE 0-1 (0-0)

 

Játékosok: Pap Hanna Dóra, Zilahi Jázmin, Rabecz Rebeka, Nagy Dorka, Pap Luca Sára, Keresztessy Fanni, Kozmai Noémi, Dávid Míra

 

Grőb Ákos, női U13 vezetőedző, nyilatkozata: ,,8-an mint a gonoszok, útra keltek a lányok. Ők pont heten voltak tudjuk jól, de vittek magukkal most kapust is és így már jó a számbéli összehasonlítás. Apropó kapus! A mi Hannánknak némi ujjsérülése volt, de ez nem tántorította el a védelmi kérdéstől. Csak a bekötözött ujjára a kesztyű éppen nem jött fel. Sebaj.

Miután egy bő órát jókedvűen utaztunk, a város szélén meg kellett állnunk levegőzni, hisz a dimbes-dombos, táj a szépsége mellett, kicsit fel is kavart minket. Volt pár perc, amikor a lányok az erdei úton elmentek levegőzni, sétálni, aztán azon vettem magam észre, hogy egyedül maradok az út szélén… ha gyorsan nem szólok, hogy mégsem osztálykirándulásra érkeztünk… és gyorsan nyomás a busz… a stadion!

A pályán a Fortuna ellen nem volt szerencsénk.. Szívesen kihagytam volna ezt a szójátékot, viszont így minimum ideillik. És a játék képe alapján ennél enyhébbet ember nem tudna írni. Próbáltunk kezdeményezni, ez nagyjából minden összecsapásra igaz. Az ellenfél arra rendezkedett be, hogy ölje a játékot, minél többet és minél magasabban legyen a levegőben a labda. Sikerült. Mi nyilván nem játszottunk hibátlanul, de törekedtünk, viszont nehéz volt a kapu elé jutni. Az ellenfél egy büntetővel (irtózatosan peches, kézre pattanó labda) szerzett vezetést. Nem volt egy kidolgozott akció.

De a kezünkben volt az egalizálás lehetősége. Az előzmény egy képtelen jelenet volt, ugyanis a kapus már fogta a labdát – amit Dorka elől felszedett – és még a földön ültek, amikor ráütött a jatékosunkra egyet. Na jó, csapott, így is elég merész.

Hát láttam pár meccset talán, de még megközelitőleg hasonlóra sem emlékszem.

Aztán halkan jeleztem a játekvezető felé, hogy itt történt azért egy nem elhanyagolható esemény! Kénytelen volt visszatekerni az emlékezetét, hisz mindenki látta. De a büntetőt kihagytuk. Meg a végén a helyzeteket, amik még adódtak a kapu előtt. “

 

NŐI U-13 B csoport 3. forduló

 

2022.10.26 – 17:30

 

Tatabánya, Grosics Gyula Stadion Tatabánya

 

FC ESZTERGOM – BICSKEI TC 0-3 (0-3)

 

Játékosok: Pap Hanna Dóra, Zilahi Jázmin, Rabecz Rebeka, Nagy Dorka, Pap Luca Sára, Keresztessy Fanni, Kozmai Noémi, Dávid Míra

 

Grőb Ákos, női U13 vezetőedző, nyilatkozata: ,, A második meccsen, Bicske ellen, az első fordulótól eltérően most kilóban nem vettük fel a versenyt. De el kell ismerni azt is, hogy átlagosan atletikusabb és gyorsabb volt az ellenfél, majdnem hasonló típusú futókkal és plusz egy extra cselezővel. Nyertek, rúgtak hármat, mi nem találtunk be, bár sansz volt itt is, hárman tőlünk így is nagyot mentek.

De játékosságban nem múlt minket felül az ellenfél. Nálunk például a kapus is meg akarja játszani a labdát. Érdekel ez valakit? Persze, engem. Minket. Néha kockázatos? Hogyne lenne az, a csillárra való felrúgáshoz képest – amit a legtöbb együttes csinál…

Tanulunk, okulunk, de ha valamit ígérhetek, ezek a lányok gondolkodni fognak a pályán, azt igen. És ez nem eredményfüggő. Persze majd nyerni jobb lesz.

Mindig elmondom a lányoknak mik az értékek, és majd “akkor aggódjatok, ha én is szomorú leszek”. Majd, ha úgy kapunk ki, hogy kigurigáznak bennünket, mint a tekebábukat. Mondjuk azokat pont ledönteni szokták, mindegy is. De amíg nincs ilyen – nem is lesz mostanában – addig egy-két meccs utáni szomorú perc belefér, de a buszon már a holnapi lecke legyen a téma (vagy hogy egérutat kapjunk egy kicsit a tanárunktól…)

Széljegyzetként említsük meg Korda Gyuri bácsi “Reptere” meg elég jól hangzik, zárt térben csoportos karénekkel kiegészülve.

Addig meg fel a fejekkel és nem a kezekkel..Micsoda különbség is leledzik a kettő között!

Pályára tesszük Esztergomot “