Utánpótlásunk szakmai stábja Grőb Ákos edzőkollégával bővült. Sok szeretettel köszöntjük Ákost az FC Esztergomnál és sok sikert kívánunk neki!

FC Esztergom: Nagy örömünkre szolgált, hogy Esztergomban folytatod a pályafutásodat! Milyen végzettséggel rendelkezel, illetve melyik egyesülettől éreztél? 

Grőb Ákos: MLSZ D, UEFA B lincenses, illetve középfokú edzői és labdarúgó sportoktatói képzettségem van. Óbudán dolgoztam az utóbbi két évben,  a TVE U8 – U9 csapatánál vezetőedzőként. De a Tabán és a Kelen SC-ben töltöttem a legtöbb időt a pályafutásomból,illetve megfordultam Budaörsön és a II. Kerület UFC csapatánál is. 

FC Esztergom: Miért döntöttél úgy, hogy az esztergomi FC-hez csatlakozol? Milyen típusú edzőnek tartod magadat? 

Grőb Ákos: Bár több helyen is megfordultam, de jó pár év is eltelt. Nem vagyok vándormadár típus, de most váltani akartam. Nagy Zsombor hívására tavasz végén még előző csapatommal jártam itt ellenfélként és nagyon megtetszett ez a miliő, a pályák, a klubház, a hegyek látványa . Aztán, milyen az élet, egy ismerősöm szólt, hogy itt edzőket keresnek és elkezdett érdekelni a téma. Budapestről is volt megkeresésem, de most úgy éreztem eljövök – már ami a futballt illeti – a fővárosból és miután Zsomborral és az Elnök úrral beszélgettünk egyet, elfogadtam az ajánlatukat, mert éreztem az őszinteséget és egy új építkezés mindig nagy kihívás. 

FC Esztergom: Az előző csapataiddal milyen eredményeket értél el? Pályafutásod alatt mire vagy a legbüszkébb? 

Grőb Ákos: Sok évvel ezelőtti külföldi túrák nagyon szép emlékek maradtak. De ami friss, tavaly az erős Kölyökligában szerepeltem U8-as csapatommal. 6. helyen végeztünk a 18 egyesület közül és tavasszal voltak látványos meccseink, ez igazi büszkeség volt. 

FC Esztergom: Milyen feladatot fogsz ellátni nálunk, mely csapatokban fogsz dolgozni? 

Grőb Ákos: Az U7-es és az U9-es csapatra kaptam megbízást, valamint ezen belül a kisebb lány szekció is nálam – nálunk van. Nagy Gyulával ,Gyula bácsival, vagyunk egy stábban, egész jól kiegészítjük egymást. Más habitus, más erények. Nem bírnék ki egy olyan társat, mint amilyen én vagyok, ezt most komolyan mondom, megőrülnék tőle.

Különösen bizsergető, hogy egy kb. 30 000 fős város legnagyobb/egyetlen futballcsapatánál lehetek adott korosztály(ok)nál edző, tudom hogy ez nagy felelősség. 

FC Esztergom: Mik a céljaid itt Esztergomban? 

Grőb Ákos: A célom az, hogy értékes láncszeme legyek az edzői stábnak, hogy nekem is egyre fontosabb legyen az egyesület és bennem is bízzanak. Ha ez megvan, akkor remélem azért valamit át tudok adni a labdazsákon kívül is a lányoknak, fiúknak. Ebben minden célom benne van. Egyenlőre tényleg mindenki kedves és segítőkész, most már én is tehetnék valamit.. 

FC Esztergom: Milyen eredmények elérésével lennél elégedett? 

Grőb Ákos: Az eredményeket abban mérem, hogy szeressenek a gyerekek hozzánk edzésre járni és amilyen jó kedvvel jönnek a gyakorlásokra, utána némileg fáradtabban, de ugyanilyen arccal menjenek haza. Ha ez megvan, ha vigyázunk a testi-lelki egészségre, akkor lehet szakmáról beszélni, valamint, ha az ösztönös játék tudatossággal párosul, akkor az mindenki számára eredmény.