U9 interjú

Interjú az U9-es vezetőedzőnkkel, Kiss Ákossal

 

Fc Esztergom: A bajnokság előtt nyilván volt egy tervetek, ezt hogy érzed a szezon felénél, sikerült elérni a kitűzött célt?

 

Kiss Ákos: Augusztusban az volt a cél,hogy létrejöjjön egy szépszámú keret és tudjunk minőségi munkát végezni. Úgy érzem ez sikerült, szép létszámban dolgozunk és látható a fejlődés is a srácokon.

 

 

Fc Esztergom: Hogy néznek ki az edzéseitek a hétköznapokon, elégedett vagy az edzéslátogatottsággal?

 

Kiss Ákos: Jelenleg U9-es csapatunk két csoportra van osztva: piros és fehér.

Mindkét csoportnak heti 3 edzése van. A szerdai közös.

Van több 100%-os edzéslátogatottság mindkét csoportban. Az ilyen mentalitású gyerekeken látszik a legjobban.

 

 

Fc Esztergom: Mik a csapat céljai az idei szezon második felére?

 

Kiss Ákos: A játékstílusunk már kialakult, ezt szeretnénk fejleszteni. Az edzések nagy része az egyénekről szól, egyénileg szeretném, ha fejlődnének, aztán lehet őket csapatban összegyúrni.

 

 

Fc Esztergom: Vannak a csapatban nagyon kimagasló egyéni teljesítmények, vagy a csapategység miatt ilyen sikeres a gárda?

 

Kiss Ákos: Vannak nagy tehetségeink, de a tehetség mellett elengedhetetlen a jó hozzáállás is. A kemény munka legyőzi a tehetséget, ha a tehetség nem dolgozik elég keményen.

 

 

Fc Esztergom: Ha 3 szóval kellene jellemezni a csapatod, melyik 3 lenne az?

 

Kiss Ákos: Gyors, agresszív, tudatos játék.

 

 

Fc Esztergom: Mit gondolsz, mi a csapatod erőssége, valamint gyengesége?

 

Kiss Ákos: Erősségnek mondanám, hogy minden játékosom gondolkodik a pályán, keresik a lehetőséget hogyan tudják megjátszani társaikat és vannak egyénileg kifejezetten ügyes és gyors játékosaim, akik az 1 az 1 elleni párharcokat nagyszerűen meg tudják oldani. Gyengeségnek mondanám jelenleg az elvesztett labdák után való visszatámadást, de ezen dolgozunk és a passztechnika, de azon is dolgozunk, hogy javítsuk a hibákat.