UROTRADE SOLAR M.I.O. Felnőtt ALAPSZAKASZ 2. forduló
2022.08.21 – 15:00
Esztergom, FC Esztergom Sporttelep

FC ESZTERGOM – DG TÁT SE 3 – 2 (1-2)

Kezdőcsapat: Monori Marcell, Ribár Dávid (Bereczki Dávid 70′), Besey Dániel, Várszegi Dávid, Spáth Márton, Barlangi Tamás, Sándor Péter, Kopányi Ádám, Ódor Gábor (Horváth Gyula 87′), Klátyik Gergő (Krausz Áron 68′), Tahon Gergő (Bogárdi Patrik 46′)

Gólszerző: Besey Dániel 28′, Klátyik Gergő 47′, Krausz Áron 71′

Spóner József, felnőtt vezetőedző, nyilatkozata: “Nagyon fordulatos, két ellentétes félidőt éltünk meg az első hazai bajnoki mérkőzésünkön. Ami eleve egy érzelmekkel teli,túlfűtött párosítás mostanában.
A poklot is megjárta a csapat és a menyországba jutott a végén, ilyen is tud lenni a futball. Kétszer is vezetett az ellenfelünk és mi örülhettünk a végén a 3 pontnak. Az első félidőben nem találtuk a játék ritmusát, szerkezetileg is hézagos volt a csapat,főleg védekezésben. Egy összeszokott csapat ellen tétmeccsen nagyon kirajzolódott ,hogy ennek az útnak,mi nagyon az elején járunk. Kapusunk, Monori Marcell tartotta meccsben a csapatot úgy, hogy már az első percben 11-est védett. Egyébként a mezőny legjobbja volt!A második félidőre változtatnunk kellett, mert sajnos nem működött az előre megtervezett felállásunk,kerestük egymást ,szinte teljesen elvoltak csúszva a csapatrészek,posztok és el kell ismerni ,ökölvívó nyelven, megmentett minket a gong is félidőben. A sorok rendezése után a második félidőre teljesen más csapat érkezett ki a pályára, minden területen,de legjobban mentálisan látszódott az előrelépés. Óriási elszántsággal,hittel, akarattal léptünk ki a pályára és gyorsan jött is az egyenlítő gólunk. Folyamatosan hibára kényszerítettük az ellenfelet sok-sok pontrúgást kiharcolva sikerült megfordítanunk a találkozót. Ezután várható volt, hogy a táti csapat nem hagyja annyiban és az egyenlítésért fog harcba szállni. A mérkőzés ezen időszakára érte el a csapatunk azt a szervezettséget ,amit a meccs előtt beszéltünk meg. Saját térfélre beállva,kontrajátékra berendezkedve,koncentráltan játszotta le a meccs hátralévő részét,olykor hősies védekezéssel és újabb Monori bravúrokkal!Gratulálok a csapatnak, mert óriási hittel,munkával,amiért szokott járni nagyszázalékban a szerencse is, nagy tartást tanúsítva sikerült legyőzni egy jó csapatot. Ennek a meccsnek lelkileg van óriási hatása, ami a közös csapatépítési utunkat is nagyban segíti ,miközben minden egyes előttünk álló tétmeccses játékperc is ezt fogja szolgálni. Sajnos a mérkőzés folyamán, Bogárdi Patrik bokasérülést szenvedett, akinek mielőbbi felépülést kívánunk! Gratulálok az egész csapatnak,hogy ilyen mélységből is talpra tudott állni,mindez azt mutatja, hogy legnehezebb helyzetekben is össze tud fogni és hinni a győzelemben!Hétről hétre jön egy kép,részlet ,amire lehet építeni és ez a legfontosabb, mert az idő a csapatnak dolgozik!
Köszönjük a szép számmal kilátogató szurkolóinknak a bíztatást!
Hajrá Egom!”