Nyergesújfalú – Esztergom

2022.08.26. Péntek 17.00 h

Nyergesújfalú, Tó utca

6+1 felállás, 5*2 m 🥅, 4-es ⚽, 3*20 min.

 

Grőb Ákos nyilatkozata: “A mindössze 17 kilométerre (pályától pályáig) lévő Nyergesújfalúra “nyergeltünk”  át, U10-es csapatunk életében első 6+1-es keresztbefélpályás játékunkra. Időjárás tekintetében nem lehetett panasz, ideális nyári késő délutáni meccs.

Velünk tartott (vagy mi ővelük) az U11-es keret kevesebb tagja is. Összesen 14-en érkeztünk a kiváló “szomszédos” Sportközpontba. Műfüves pálya, nagyobb kapu, még a 4-es labda is nagyobbnak tűnik, no meg a távolságok persze. Két sort alakítottunk ki Ódor Gábor edzőkollégámmal, szerencsére két fix kapus megvan. Az ellenfélnél szintúgy 2013-2012-es születésű fiúk voltak, így egyenlő erők küzdelmére lehetett számítani. Úgy is lett. Talán mi mezőnyjátékban egyenlőbbek voltunk, többet volt nálunk a labda, többet tartózkodtunk az ellenfél térfelén. Helyzetek is voltak, de hát itt ugye már felütötte fejét a les, így néha bizony ez jelentett akadályt. De nincs ezzel baj, megtanuljuk, hozzászokunk.. Aztán az első gólt a második sorunk lőtte, (ott volt inkább vegyes a felállásunk), az ellenfél egyenlített, majd megint mi, majd megint ők, utána következett a megugrás. Habár harmadok voltak, inkább úgy jelenthetjük ki, hogy a mérkőzés második felében kezdtük a gólok számában realizálni valós fölényünket. Kiváló találatokat szereztünk, rendben lesz a hátsó játék is, és lehetőségeinkhez képest még többet lesz nálunk a labda. Meg hát most már fix kapusokkal vágunk bele ebbe a tanévbe, ez sem mindegy. Így bár puffogtathatnánk közhelyeket, hogy az eredmény nem számít, szerintem inkább fogalmazzunk világosan! A gyerekeknek igen is számít az eredmény, mindenki szeret nyerni. A felnőttek (per edzők) látják, hogy miként néz ki a csapat, hol áll a fejlődési görbén és, hogy milyen játékkal és hangulattal jön létre a győzelem. De ha a gyerekek megtesznek mindent, jól küzdenek és megfelelő a labdás plusz labda nélküli játék a saját szinthez viszonyítva, akkor a vereség sem szégyen, az is a fejlődési út része. Mert a számszerűségen felül az kitűnik, hogy van-e gondolat mögötte,  van-e a társaságnak elképzelése a játékról, meg hát ellenfél függő is a dolog. Na, hát ennyi szót áldozhattunk az álszenteskedés oltárán vagy hogy inkább pont abba ne essünk bele.Ez meg nézőpont kérdése.

Szóval a mérkőzés kiváló program volt, elismerés illeti az ellenfelet is természetesen a hazaiak edzőjét nemkülönben a játékuk és a sportszerűségüket illetően. A vége 9:4 az esztergomi ifjaknak! Dicséret!”