Komárom- Esztergom megyei női U13 bajnokság 1.forduló

 

40*20 m pálya🏟️ , 3*2 m 🥅, 5 – ös ⚽ 2*15 p Játékidő 🕔

  1. 09. 26. Hétfő

Monostori Tivadar Sportközpont / Tokod 17.00 & 17.30

 

 

Grőb Ákos nyilatkozata: „Bitang idő volt hétfőn reggel. Szakadt, zuhogott, ömlött az eső. Pedig úgy vártuk már, hogy eljöjjön a megyei bajnoki bemutatkozásunk napja. Létezik, hogy ilyen időben kell majd játszani?  Aztán az időjárás már csak olyan, hogy kegyes is tud lenni, ha akar. Bízni kell benne nagyon, nézni a különböző előrejelzési applikációkat, persze ahány telefon, pont annyi változat a jövőre nézve.

 

Végtére is, délután kisütött a nap. Köszöntük szépen, szerencse megvan! A klubtól együtt, busszal közlekedünk a Dorog által főfelügyelt tokodi létesítménybe. Jó kedvvel (bőséggel) készülődtünk a debütálásunkra, mondjuk az elég ritka eleve, hogy a lányoknak rossz a hangulata…

Szuper égszínkék szerelésbe öltöztek a mieink, hisz élire vasalt vadonatúj szettet kaptunk. Mondjuk a vasalás azért pont túlzás, hisz ki akarná kiégetni rögtön.

 

Martin U16-os csapatából két kislány csatlakozott hozzánk, hiszen korosztályilag beleillenek a képbe. Szakmailag megintcsak. Még beszélgetve velük, érezni lehetett, személyiségük is növeli az érettséget a csapaton belül. Aztán kapus kérdés. Kapusunk nemrégen még így konkrétan nem is volt. Nehéz kérdés volt számomra – kis képzavarral élve – kit tegyek a portára. Aztán elkezdtem személyiséget keresni – (no, azért angol tudósokat nem vettem igénybe a kutatómunkához) – hogy ki milyen alkat lelkileg, ki mennyire érett, s ki az, aki egyenlőre feláldozza magát a besűvítő labdák néha félelmetes oltárán… és meglett.

Vannak lányaink, akik már voltak itt-ott tornán, meccsen a fiúkkal, de többeknek teljesen új volt a közeg. Igazi húsvér bíró, éles füttyszó.

Vagy ott van a bedobás oldalról, azt például nem sokat gyakorolták a lányok. Nem sokat? Egészen konkrétan egy megveszekedett másodpercet nem áldoztunk rá az életünkből, mindig volt fontasabb tennivalónk. Még jó, hogy valaki már játszott bajnokit feljebb/U16, de persze aztán szépen lassan a többiek is beletanultak a partdobás félelmetes rejtelmeibe.

 

A Bicske csapatával kezdtünk. Milyen kifejező is a magyar nyelv: itt már nem üveggolyókkal gurigáznak az ellenfelek vagy akinek jobban tetszik “a JÁTÉK már nem játék”.. De ebben ne vesszünk el.

 

Beleálltunk a meccsbe, nagyon komolyan vettük a programot, küzdöttünk, próbáltunk játszani. És egy aprócska, de annál Nagy(obb) góllal megkezdtük a góllövőlistára való feliratkozásunkat. A mi kapusunk védett egy közelít, az övék pedig nem egy távolabbit, így vezetésünk magabiztosabbá vált.

 

Szünetben aztán fel akartam hívni a figyelmet a bőven legügyesebb játékosukra – „Figyeljetek hogy  a “copfos kislány” így úgy amúgy .. „

Néztek rám a gyerekek és közölték “Ákos bácsi, amúgy kivétel nélkül mindegyiknek copfban van a haja.. ” Hoppácska!

“Jó hát persze , az az alacsonyabb kislány tudjátok! ” – folytattam kicsit palástolva a figyelmetlenségen alapuló kizökkenésemet.

 

A második játékrészben még pötyögtettünk két gólt, a bicskeiek meg szétforgácsolták a kapufát és egy gólt faragtak a végén! A vége győzelem, 3 gól közte és, ha már 3, akkor mondhatni öröm a köbön.

 

A második meccs rögtön utána a hazaiak ellen. Az idő kezdett hűlni. Ha eltűnik a nap, hát zuhannak a fokok, ez már csak ilyen, így az ősz derekának elején.

 

Nagyon küzdöttek a dorogi lányok, új csapatuk van és potenciál is van benne. De itt most, és főleg ebben a talán mondhatni legerősebb összeállításunkban/U13, idő kérdése volt, mikor rúgjuk az első gólt. Sportszerű, aranyos kis meccs volt, a mieink tovább növelték gólszerzőik számát.

 

Szép volt esztergomi Lánykák!

Gratulálok is! 🗣️

Nem is kicsit, nagyon! 😃…. 😲❗”

 

🙌 ⚽

Pap Hanna (22), Dávid Mira (1)

 

🏃‍♀️⚽

Pál Janka (17) Nagy Dorka (7), Pap Luca (9) Rabecz Rebeka (3), Ilosvai Fanni(15), Keresztessy Fanni (4), Zilahi Jázmin (2)

 

Esztergom FC – Bicskei TC 4:1

Esztergom FC – Dorog FC  7:0