Futball Club Esztergom – Párkány U10 edzőmérkőzés

  1. 10. 14. Péntek 17.00

 

Grőb Ákos nyilatkozata: “Az Esztergom – Párkány sportbarátság kialakításának 2. fordulójához érkeztünk, miután U9-es csapatunk pár hete már találkozott a határon / hídon túli csapattal. Szerettünk volna mi is megismerkedni a saját korosztályunkbéli szomszédainkkal.

Ha már sportbarátság, emlékezzünk, hogy szeptemberben hídfutással kötöttük össze a két várost, mely két külön országhoz tartozik, de mégis egy nemzethez sorolhatjuk.

Ellenfelünk megérkezését követően egy gyors bemelegítést abszolváltak, aztán kezdődött is a 3*20 perces mérkőzés. Pintér Tibor (egyébként a városunkban tanító fiatalember) csapata szimpatikusan vette fel csapatunkkal a versenyt. Elmondásuk szerint ők nem, mi viszont legerősebb összeállításunkban léptünk (kereszt) pályára, 3+1 cserénkkel kiegészülve természetesen. Sok szülő hazai és vendégoldalról egyaránt! Ákos bácsi szalaggal elválasztott kapu mögötti szektort jelölt ki számukra, így a hangulattal nem volt probléma, hiszen sok hozzátartozó viszonylag kis területen helyezkedett el. Nálunk még a dob is előkerült, mint hangulati elem, na ez az igazi nem éppen átlagos dolog.

A mérkőzés nagy részében csapatunk fölényben játszott és nehéz elfogultság nélkül írni, de kifejezetten látványos dolgokat produkált! Szép védések, labdakihozatalok / hátsó jó irányítás, középpályáról impulzív játék, a szélén szélvészgyorsaság, elől pedig “szakszerű” befejezések! Volt önbizalom, magabiztosság és motiváció. Ha látom,hogy a fiúk gondolkodnak a pályán, elégedetlen nem lehetek, következésképpen nem is vagyok!

A győzelem az Esztergomé!

Ellenfelünk végig sportszerűen és lelkesen játszott, gólokat is szereztek, így nekik is jutott sikerélmény! Köszönjük a részvételt!

 

Háder Áron, Gábor Ármin

Csekő Marcell, Molnár Attila, Czuth Máté, Molnár Milán, Csépke Csaba, Fiala Barnabás Geiszler Áron, Béres András, Révfalvi Csongor