EUROTRADE SOLAR M.I.O. Felnőtt ALAPSZAKASZ 9. forduló

 

2022.10.09 – 15:00

Esztergom, FC Esztergom Sporttelep (FC Esztergom)

 

FC ESZTERGOM  – VÉRTESSOMLÓI KSK 3 – 4( 2 – 3 ) ⚽️

 

Kezdőcsapat: Órai Viktor (Monori Marcell 46’ ), Besey Dániel, Ribár Dávid, Faragó Bence, Ódor Gábor (Bokros Richárd 85’), Spáth Márton (Bugjó Zsolt 69’), Gyebnár Gergely, Bereczki Dávid, Sándor Péter, Heller Máté (Szlovák Márton 76’), Barlangi Tamás, Hajdu Csaba, Varga Szabolcs, Molnár Milán

 

Gólszerzők: Sándor Péter 22’, Ódor Gábor 45’, 67’

 

Spóner József, felnőtt vezetőedző, nyilatkozata: „Gratulálunk az ellenfelünknek a győzelemhez!

Az elmúlt hetekben, mi élveztük ki a meccs végi örömteli pillanatokat, sajnos ezúttal nem voltunk elég jók és szerencsések sem ahhoz, hogy ismét összejöjjön! Megmutatta a forgatókönyv, hogy milyen forgandó tud lenni egy-egy eredményalakulás ebben a játékban. Véleményem szerint a döntetlen igazságosabb lett volna, mert a csapat kétszer is fel tudott állni kétgólos hátrányból, ami dicsérendő és pozitívuma volt a meccsnek! Sajnos a külső elemeket nem ,de saját magunkat sikerült csak legyőznünk! Ami bosszantó volt saját részünkről az a pontrúgások dekoncentrált és kommunikáció nélküli fogadása. Ez az a szféra, aminél van idő elővételezni, helyezkedni, kiszámítani, megelőzni,de ebben alulmaradtunk és három olcsó gólt is ebből kaptunk, egy félidő alatt! Ez nemhogy egy megyei csapatot, hanem egy profi alakulatot is megfog egy meccsen belül és nem is tudtunk kijönni belőle, szaladtunk az eredmény után, miközben hagytuk magunkat, hogy kizökkentsenek a külső elemek.

Amit a kispadról érzékeltem, hogy mindkét csapatot sújtotta nagyban a játék vezetése! Indokolatlanul volt 2×18 perces, tiszta játékidejű félidő. Sok felesleges játékmegszakítás, amelyek nem hagyták játszani a csapatokat, ami mindkét oldalon csak generálta az indulatokat. A folyamatos ellentétes ítéletek, partjelzők helyén pedig üres testek futkároztak össze-vissza, olyan idegállapotba sodorták a játékosokat ,ami olyan érzetet kölcsönzött, mint amikor egy kisbabának kiveszik a játékát a járókából. Erre rájött a plusz ingerület a pályánk talaja! A mi csapatunk olyan karakterekből, futballista személyiségekből állnak, akik imádják a földön a rövidpasszos szép játékot, ezért ezt is gyakoroljuk sokat és ezt az ösztönt 15-20 éves játékosmúltjukból nem lehet kiütni, amit most képtelenek voltunk nagy százalékban megvalósítani ,ahol a földön passzolt labda, ádámcsutkán, orrnyergen ver vagy átpattan éppen fölöttünk, egyszer-kétszer belefér ,de folyamatosan az már demoralizáló! Sajnálom, hogy egy második helyért folyó, 6 pontos mérkőzéstől, el lett véve a játékélvezet!

A kezelés receptjén azt látom, hogy tovább kell fejlődnünk mentálisan, hogy egy ilyen hektikus lefolyású meccsen meg tudjuk tartani, ilyen jelenségek esetén a megfelelő idegállapotunkat, higgadtságunkat, ami nem veszi el a figyelmünket!”